Hediye Seçiminde Doğallık ve Orjinallik

Orijinallik mi arıyorsunuz? Bu blogda orijinallik nedir, hediye nedir, nasıl verilir kime ne verilir? İşte bunların hepsini burada bulabileceksiniz. Sadece bizi takip etmeniz yeterli. Hani bazen içimizden geçirsek de bu ne be kardeşim uyduruk uyduruk bir sürü gün var hangisini kutlayalım diye yakınsanız da aslında hiç de gerek yok bunlara. Sadece yüreğinizi ve de yaratıcılığınızı ortaya koyun yeterli olacaktır. Her şeyi geçtim samimiyetinizi hissettirdiğinizde bu her şeye yetecektir hatta artacaktır metin olun. Ama bu, ben samimiyim, ben bir şey yapmasam da olur demek olmuyor. Yapacaksınız. Sevdikleriniz için gerekirse her şeyi yapmalısınız. Bu sizin sevginizin, sevdiklerinize verdiğiniz değerin göstergesidir. Hayatta en büyük hediye paylaşmaktır bunu unutmayın.

Bir çobanın hediyesi bir yün çetik, bir somun ekmek bir lokma peynir, bir bardak sıcak süttür belki ama ona kattığı samimiyetle hissiyatla o verdikleri muhteşem bir şeye dönüşebilir. Sıcacık, sanki kalbinden çıkarmış da vermiş gibi o masumiyeti hissettirebilir. Bir de hediye alıp vermede şu çok önemlidir. Her alacağınız hediye o kişinin çok önemli bir ihtiyacını karşılıyorsa bu onun için muhteşem ve de kullanışlı, manalı bir hediyedir. Ayrıca hani çocukluğumuzdan beri kafamıza hiç de gereği olmadığı şekilde sokmaya çalıştıkları, hediyelerin kalıcı şeyler olması gerektiği fikri var ya işte ona hiç de uymaya gerek yok arkadaşlar. Orjinal bir hediyenin verdiği anlık sıcaklık ve mutluluk zaten unutulmaz olacaktır. Aksi bir düşünce bizi sınırlandırmaktan başka bir şeye yaramamakla birlikte bizleri felaket derecesinde hediye seçimi konusunda sıkıntıya sokmaktadır.

Aç bir adam için milyarlarca değerinde lüks bir arabanın bir anlamı yoktur çünkü o adamın o anlık ihtiyacı ölmemek için yemek yemektir. İşte bu da aslında ihtiyacın ne kadar da önemli olduğunu vurguluyor açıkçası. Dahası ülkemiz gibi gelişmekte olan ülkelerde şöyle bir düşündüğümüzde hiç de mantıklı değil sadece bir köşede durup da tozlanmaktan başka bir işe yaramayan hediyeler almak. İsraf etmeden ve de kullanışlı hediyeler almak en makul olanıdır. Evet, çok paranız varsa tabiî ki diyecek sözümüz yok; ama biraz olsun bu konularda sıkıntısı olanlar için daha geniş çerçeveden bakmalarını sağlamaktan ve de insanlara yardımcı olmaktan başka bir amaç gütmemekteyiz bizler de. Ama biz yine de son derece parlak veya ilgi çekici olsun ya da olmasın bizler burada sizler için bir hediye arşivi oluşturmaya çalışacağız. Burada en önemlisi sizlere tavsiye edeceğimiz o orijinal dediğimiz fikirleri kaçırmamanız.

1 yorum:

  1. Hediye seçiminde en önemli olan doğallıktır, doğal olmak zaten orjinalliği de beraberinde getirir. Güzel paylaşım olmuş teşkekkürler

    YanıtlaSil

 
Yaşam ve İnsanlar